besparen

Om financieel onafhankelijk te worden moet je sparen. Je spaart niet alleen geld maar gebruikt dit geld om meer geld te verdienen. Hier zijn een paar tips om jou daarmee te helpen.

Tip 1 Eten en drinken

Door je eet patroon aan te passen kan je erg veel besparen. En door natuurlijk voor de basic merken te kiezen. Vermijd voedsel uit automaten of kantines. Dit bespaard vaak tot 100,- of meer per maand.

Tip 2 Internet, televisie en telefoon

Door voor goedkopere telefoon te gaan met een goedkoop abonnement bespaar je zo 40,- per maand. Veel mensen hebben eigenlijk geen tv abonnement meer nodig. Je kan het namelijk ook allemaal via het internet doen dis bespaard je snel een hoop euro’s. het zelfde geld voor het kiezen van een snel internet abonnement.

Tip 3 Gas en licht

Gas en licht zijn allemaal er duur en zo bespaar je er mee: Minder lang te douchen, Minder warm te douchen, De kachel een paar graden lager te zetten, De kachel uit te doen zodra je gaat slapen, Je huis goed te isoleren (dubbel glas etc), Geen apparaten in standby modus te laten staan, Stekkerdozen met een aan/uit knop te kopen en Apparaten uit te zetten zodra je niet thuis bent.